Două spitale din Cluj, la un pas de a fi închise după ce un medic a fost confirmat cu coronavirus


Un medic de la Clinica de Radiologie a Spitalului Județean Cluj Napoca a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Medicul care s-a infectat este rezident la Clinica de Radiologie a celui mai mare spital din România și este medic de rețea la Clinica de Neurologie, din același spital, unde sunt tratate toate cazurile majore de AVC.

Din primele informații, medicul s-a infectat la Clinica de Radiologie, în timp ce efectua serviciul de gardă, când a intrat în contact direct cu pacienți infectați cu coronavirus, în stare gravă, care aveau nevoie urgentă de radiografii pulmonare, scrie evz.ro. Clinica de Radiologie este condusă de profesorul Sorin Dudea..

Confirmarea medicului ca fiind infectat cu SarSCoV2 a dus la deschiderea, în regim de urgență, a unei anchete epidemiologice la cele două spitale, fiind identificate persoanele cu care cadrul medical a intrat în contact.

Ancheta epidemiologică a fost făcută ieri, 12 aprilie. Recoltări contacți – personalul medical – ieri și azi. Contacții personali vor fi autoizolați la domiciliu până la comunicarea rezultatelor la testare. De la Clinica de Radiologie au fost izolate trei persoane, personal medical”, a declarat pentru EvZ o sursă oficială.

La Clinica de Neurologie, lucrurile par mai grave deoarece aici sunt sute de persoane care se perindă zilnic, pacienți veniți la control, pacienți internați și medici.

Surse oficiale mai susțin că în funcție de rezultatele testelor Covid19, se va lua decizia închiderii temporare a celor două spitale pentru a fi efectuată dezinfectarea de urgență.


Comentarii Facebook