Zeci de incendii de vegetație la Cluj într-o singură săptămână. Au fost distruse patru locuințe FOTO


Pompierii clujeni au intervenit, în cursul săptămânii trecute, la zeci de incendii de vegetație uscată, cauzate de igienizările pășunilor sau a terenurilor agricole.

În ultima săptămână s-a înregistrat un vârf al intervențiilor pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și fond forestier. Peste 200 de pompieri au luptat pentru lichidarea a peste 40 de incendii care s-au extins de la lucrările de igienizare a pășunilor sau terenurilor agricole, realizate cu lipsă de responsabilitate, pe suprafețe ce au depășit deja 300 de hectare de teren, dintre care o parte s-au propagat în litiera de pădurilor și au distrus patru imobile de locuit”, informează ISU Cluj.

Eforturile de stingere a incendiilor au fost sprijinite de localnicii din zonele afectate, de membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență și de voluntari din cadrul asociației CERT Rescue.

Pentru igienizarea terenurilor prin intermediul focului deschis sunt necesare asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor și supravegherea în permanență a acestor lucrări de igienizare.

În prealabil, este obligatorie obținerea permisului de lucru cu focul, prin grija primarilor, de la șeful Serviciului Vluntar pentru Situații de Urgență sau al persoanelor împuternicite în acest scop.

Cei care realizează lucrările de igienizare prin utilizarea focului deschis, fără asigurarea măsurilor legale riscă sancțiuni contravenționale sau după caz, chiar răspunderea penală.


Comentarii Facebook