DRAMA! Doua persoane s-au inecat in lacul de acumulare de la Belis-Fantanele, judetul Cluj. Pompierii ii cauta si astazi cu barcile de salvare- VIDEO

 

 

Doua persoane s-au inecat sambata dupa-amiaza in lacul de acumulare din statiunea Belis-Fantanele. Cele doua persoane au fost date disparute si echipajele de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au demarat operatiunile de cautare.

 

 

 

Mai multe echipaje de politie s-au deplasat in zona, dar si un echipaj ISU cu doua echipaje SMURD pentru acordarea primului ajutor.

 

 

 

Din primele informatii rezulta ca trei persoane au iesit cu o hidrobicicleta pe lacul de acumulare, dar aceasta s-a defectat si s-a scufundat. Una dintre persoanele care se afla pe hidrobicicleta a ajuns inot pana la mal.

 

 

 

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris, a declarat pentru Stiri de Cluj ca victima primeste ingrijiri medicale. Ceilalti doi sunt cautati in toata zona si suprafata apei este iluminata in speranta ca vor fi gasiti.

 

 

 

"Avem acolo mai multe echipaje care lucreaza, speranta este ca mai sunt si alte persoane care au ajuns la mal, dar nu pot semnaliza acest lucru. Avem si un medic de la Colina, dar scafandrii nu pot intra in lac pentru ca este noapte si in zona in care s-a produs incidentul apa este adanca", a mai spus pentru Stiri de Cluj Andrei Biris.

 

 

 

Scafandrii vor intra, dar numai cu echipamente speciale, pentru ca zona este foarte adanca si isi pun viata in pericol la randul lor.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

UPDATE (9.20)

 

 

 

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a trimis in zona lacului de acumulare de la Belis-Fantanele inca doua echipaje dotate cu barci pentru a le cauta pe cele doua persoane disparute.

 

 

 

"Nu ne scufundam pentru ca adancimea este mult prea mare si scafandrii nu au echipamente speciale pentru a cobori sub 40 de metri adancime, iar in zona barajului unde au disparut sunt 90 de metri. Echipajele de prim ajutor sunt acolo pentru a interveni in orice situatie. Este posibil ca cele doua victime sa fie in soc hipotermic si sa nu poata sa isi semnalizeze pozitia", a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris.

 

 

 

Biris a mai spus ca in zona in care s-a defectat hidrobicicleta si au disparut cele doua persoane apa fiind foarte adanca se creeaza vartejuri asa ca orice coborare in adancuri este foarte periculoasa.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

UPDATE 1 (10.40)

 

 

 

Tanarul care a reusit sa ajunga inot pana la mal este in afara oricarui pericol. El a fost transportat aseara cu o Ambulanta de la lacul Belis pana la Spitalul din Huedin.

 

 

 

Medicii de la spital sustin ca tanarul era in stare de soc hipotermic, dar ca a fost reechilibrat si externat. Potrivit angajatilor Spitalului, tanarul are 20 de ani si este din Cluj-Napoca.

 

 

 

Vom reveni cu amanunte. Daca aveti fotografii sau imagini le poate trimite pe adresa office@stiridecluj.ro

 

 

 

Pe aceeasi tema:

 

 

 

Cei doi tineri care s-au inecat in lacul de acumulare de la Belis-Fantanele erau studenti la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

 


Comentarii Facebook