Două persoane confirmate pozitiv la Cluj, în urma ultimelor testări. Centrele de carantină sunt extrem de utile


La Cluj au fost confirmate pozitiv încă două persoane, iar la nivel național s-a ajuns până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cele două persoane sunt din centrele de carantină de la Băișoara și Huedin. Acest lucru arată cât de importante sunt aceste unități de carantinare, pentru că cele două persoane de azi și cele 9 depistate ieri, tot din centrul de la Băișoara, ar fi ajuns altfel în spațiul public și puteau îmbolnăvi mii de oameni.

Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, de ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private. 


Comentarii Facebook