Dotări şi renovări în valoare de 500 de mii de euro pentru Casa Municipală de Cultură VIDEO

 

Casa Municipală de Cultură din Cluj-Napoca va beneficia o investiție în valoare de 500 de mii de euro. Banii vor fi folosiți pentru renovarea clădirii şi achiziționarea de aparatură performantă, de ultimă generaţie.


"Noi, chiar zilele trecute, am realizat achiziţionarea prin licitație a activităţii de proiectare, pentru că trebuie să facem un proiect foarte complex de reabilitare a acelei clădiri. Sperăm să ne apuce sfârşitul de an cu o bună parte din lucrări deja realizate. Cu siguranţă faţada şi lucrurile exterioare vor fi gata în acest an. Avem sumele alocate, avem şi proiectantul. Sperăm să facem un monument istoric model pentru Cluj. La aceastră oră avem aproximativ 500 de mii de euro şi noi zicem că este o sumă promiţătoare pentru a aduce acel imobil la nişte parametrii funcţionali şi estetici şi demni de un monument istoric în centrul Clujului", a declarat Augustin Feneşan, preşedintele Asociației Patronilor si Meseriașilor (APM) Cluj.

"Într-o primă etapă vor funcţiona activităţile care sunt dedicate acestor proiecte şi după aceea de realibitare efectivă a clădirii. Practic toate spaţiile vor fi dotate inclusiv cu nişte componente de ultimă generaţie în materie de formare profesională şi nu numai pentru că aducem nişte laboratoare de imersiune virtuală care fac proiecţii 3D, deci asta înseamă că se poate face absolut orice proces. Spaţiile vor fi folosite în continuare de către cât mai mulţi dintre noi. Nu vrem să dăm aspect comercial spaţiilor respective. Vrem să le facem cât mai deschise şi cât mai facile pentru orice fel de autoritate publică sau privată care găseşte că dotarea şi ce avem acolo este benefic pentru ei", a mai spus preşedintele APM Cluj.

De asemenea, aici vor avea loc şi anumite cursuri care îi vor ajuta pe mecanici să înveţe cum se schimbă un parbriz, lucru util pentru că nu vor mai fi nevoiţi să meargă în atelier, ci vor putea învăţa acest cu ajutoul proiecţiilor 3D.

 

Situația imobilului este incertă, deoarece conducerea Casei Municipale de Cultură consideră drept abuzivă preluarea spațiului de către Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj.

 

Scandal la Casa Municipala de Cultura! Angajatii nu pot intra in sediu! Yala a fost schimbata

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook