Doliu la UBB Cluj! A murit profesorul Ioan Purdea, care a condus Facultatea de Matematică


Profesorul Ioan Purdea, cel care a condus Catedra de Algebră a Facultății de Matematica și Informatica din cadrul UBB Cluj-Napoca, s-a stins din viață.

Cu deosebită tristeţe şi durere în suflet, anunţăm trecerea la cele veşnice a celui care a fost Prof. univ. dr. emerit IOAN PURDEA distins dascăl al Facultăţii de Matematică şi Informatică, om cu un suflet cu totul deosebit şi un caracter de o nobleţe desăvârşită, născut la satul Leorda, comuna Cășei, județul Cluj la data de 24 ianuarie 1938.

Trupul neînsufleţit va fi depus luni, 12 septembrie 2022, ora 10:00 la Foaierul Casei Universitarilor. Slujba de înmormântare va avea loc de la ora 11:30. Toţi cei care sunt alături de familia îndurerată îl vor conduce pe ultimul drum la Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată în anunț făcut de UBB Cluj.

Foștii absolvenți ai Facultății au vorbit cu durere despre această pierdere. 

Un om de mare valoare, o personalitate a matematicii românești cu recunoaștere internațională, a încetat din viață astăzi.

Zi tristă și pentru noi cei din com. Cășeiu. Vă îndemn să-i aducem un pios omagiu și să păstrăm vie amintirea domnului Ioan Purdea, născut la 24.01.1938 în Leurda, com. Cășeiu. Mulți ani a condus Catedra de Algebră a Facultății de Matematica și Informatica din cadrul UBB Cluj-Napoca. Cei care l-au cunoscut, știu cât de mult își iubea locul în care s-a născut, a copilărit și de unde a plecat, pentru a se alătura celor care, peste ani, în inima Transilvaniei au făurit "Noul Silicon Valley". Nu vă vom uita domnule profesor emerit. Rămâneți un model de verticalitate și competența, un veritabil” cetățean de onoare" al comunei noastre. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a notat acesta. 

Comentarii Facebook