Doi studenți de la UBB au câștigat titlul de vicecampioni mondiali la dezbateri


Echipa României de dezbateri, formată din doi studenți de la Universitatea Babeș Bolyai, covăsneanul Radu Cotarcea şi clujeanul Octavian Buta, a reușit să câștige titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, organizat în India. Radu Cotarcea a obținut și locul al VI-lea din lume la vorbitori.

Potrivit coordonatorului organizaţiei Saint George Debate Club, din Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, la Chennai (India) a fost organizat Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, concurs la care au participat sute de echipe din întreaga lume, care s-au confruntat cu argumente, pe moţiuni extrem de controversate, finala campionatului având loc vineri, informează Mediafax.

Guruianu a precizat că România a participat cu trei echipe, dintre care cea formata din Cotarcea și Buta ajungând în finală, iar o altă echipă, formată din Ioana Stupariu şi Călin Mureşanu, reușind să ajungă până în semifinală. Cea de-a treia echipă, formată din debutanţii Flaviu Miron şi Bogdan Gliga, s-a oprit în grupe.


Delegația celor trei echipe, formate din 5 clujeni și covăsneanul Radu Cotarcea, a fost condusă de arbitrul clujean Adi Ghiţe, aceștia reprezentând Universitatea Babeș Bolyai.

Ambele reuşite au venit după o aşteptare de şase ani, atunci când clujenii Dan Cristea şi Nicoleta Lupea reuşeau marea şi greu de egalat performanţa de a obţine şi titlul mondial, şi cel european în 2009”, a mai spus Guruianu.

Comentarii Facebook