Duminica 26 Martie

Doi clujeni au fost răniți în urma furtunii tropicale de duminică seara - FOTO


Doi clujeni au ajuns la spital, după ce au căzut pe ei elemente de construcții, în urma furtunii violente de duminică seara. 

După manifestările meteo extreme înregistrate pe parcursul serii, au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări, venite din municipiul Cluj-Napoca, pentru înlăturarea arborilor doborâți, a acoperișurilor sau elementelor de construcție afectate sau privind avarii ale rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.

Astfel, au fost dislocate pentru a înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții căzute peste autoturisme, locuințe sau instalații de distribuție a utilităților, 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, șapte echipaje ale Serviciului Spații Verzi din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialiști), opt echipaje din cadrul asociației CERT (20 de voluntari), precum și echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilități.

Astfel, echipajele ISU Cluj au desfășurat peste 50 de intervenții, la care se adaugă cele ale Serviciului Spații Verzi și asociației CERT.

Pe parcursul nopții două echipaje SAJ au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcții. Acesta prezentau afecțiuni ușoare, la evaluarea primară”, anunță ISU Cluj.

Imagini spectaculoase cu “taifunul” de la Cluj-Napoca, de duminică seara - VIDEO

S-a intervenit mult în cartierul Gheorgheni, unde au fost extrem de mulți copaci rupți. Acoperișul Școlii Lucian Blaga a fost luat de vânt și a căzut pe Aleea Băișoara. 

Au fost mașini avariate, iar aleile dintre blocuri blocate.

În Grigorescu s-a luat curentul, iar polistirenul de pe un bloc a fost smuls.

Cei de la ISU Cluj și de la Administrația Națională de Meteorologie sunt acuzați de deputatul PNL, Radu Moisin, că nu au anunțat la timp prăpădul. 

Centrul Clujului a fost inundat în urma furtunii de duminică seara! Pe Eroilor era Mica Veneție - VIDEO

Comentarii Facebook