Joi 20 Ianuarie

Deputatul Radu Moisin: E inadmisibil ca clujenii să nu primească avertisment înainte de furtuna de duminică seara


Deputatul PNL, Radu Moisin, va cere explicații Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Mediului, după ce clujenii nu au primit avertisment înainte de furtuna puternică de duminică seara. 

În anul 2021, este inadmisibil ca statul să nu-și protejeze cetățenii!

Voi solicita, la prima oră, Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Mediului, să ne ofere explicația faptului că populația Municipiului Cluj-Napoca și a localităților învecinate nu a fost avertizată din timp despre furtuna devastatoare din această seară, pentru a se putea adăposti și a-și proteja familiile și bunurile! Autoritățile statului știau din timp de acest dezastru, anunțându-l în mod inutil după începerea sa, conform capturii foto!”, a declarat Radu Moisin.

Mesajele prin Ro-Alert se transmit doar în cazul avertizărilor COD ROSU, conform procedurii. Avertizarea emisă este categorisită "COD PORTOCALIU".

Așadar, pentru aceste manifestări meteo, pentru județul Cluj, nu au fost emise mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

Sunt înregistrate, până în acest moment, 20 de solicitări pe municipiul Cluj-Napoca, pentru îndepărtarea arborilor căzuți, două solicitări pentru acoperișuri deteriorate și cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea rețelelor de alimentare cu energie electrică.

Situația este în dinamică, vă voi oferi mai multe detalii după ce ajung colegii mei la fiecare locație pentru a putea confirma cele solicitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

218185815_289159526334630_2447083836773568582_n (1).jpg

Administrația Națională de Meteorologie nu a ”mirosit” de loc că seara va fi vreo problemă. Clujul era pe ”verde”.

Fără titlu.jpgFără titlu1.jpg

Comentarii Facebook