Doi clujeni au fost amendați de polițiști pentru defrișări ilegale


Doi bărbați din județul Cluj, din localitățile Gilău și Turda, au fost priși de polițiști în timp ce transportau materiale lemnoase fără acte de proveniență. Bărbații au fost amendați, iar marfa le-a fost confiscată.

În data de 18.09.2013, cu ocazia acţiunii organizate pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti l-au depistat pe P. Gavrilă de 56 ani, din comuna Gilău, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2 mc lemne foc de esenţă fag, având documente de însoţire a mărfii expirate din luna aprilie a anului 2013", transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Tot în 18 septembrie, poliţişti din cadrul Posturilor de Poliţie Tureni şi Moldoveneşti l-au depistat în trafic pe S. Andrei-Eugen de 36 de ani, din municipiul Turda, în timp ce transporta cu un autocamion pe DN 1 E 60, pe raza satului Copăceni, cantitatea de 5 mc material lemnos - lemne de foc, esenţe: gorun, cireş, paltin şi salcâm, fără a avea acte de provenienţă.

Primul a fost amendat conform Legii 171/2010, iar lemnul în valoare de aproximativ 250 lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Cluj, iar cel de-al doilea a fost amendat cu suma de 2.000 lei, iar lemnul, în valoare de 750 lei, a fost confiscat.

Comentarii Facebook