DNA face percheziții la Primăria Cluj-Napoca! Sunt vizate fapte de corupție


Procurorii DNA efectuează cercetări la Primăria Cluj-Napoca, ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

Se efectuează mai multe percheziții domiciliare, la sedii de firme dar și într-o instituție publică.

În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice”, anunță procurorii.

 

Conform unor surse percheziția de la Primăria Cluj-Napoca vizează pe unul dintre viceprimari. Procurorii DNA fac percheziție la biroul viceprimarului Anna Horvath. 

 

Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca a anunțat că procurorii DNA au solicitat să discute cu Gheorghe Șurubaru, city-manager și fost viceprimar în mandatul trecut.

 

Primarul Emil Boc şi viceprimarul Dan Tarcea (PNL) sunt plecați în delegație în Coreea de Sud.

 

Percheziții DNA Cluj! Procurorii cer documente de la UDMR Cluj și se află la viceprimarul Anna Horvath

 

Viceprimărița Clujului, Anna Horvath, a fost dusă luni, 10 octombrie, în jurul orei 18.00, la audieri de procurorii DNA Cluj.

 

Anchetatorii au stat la Primăria Cluj-Napoca de luni dimineața, de la ora 11.00, până la ora 18.00. Aceștia au ridicat o serie de documente legate de o anchetă care ar viza-o pe Anna Horvath.

 

În jurul jurul orei 20.20, Anna Horvath a ieșit din sediul DNA însoțită de avocatul, dar nu a vrut să declare nimic despre dosar și ce calitate are.

 

Procurorii DNA nu s-au oprit numai la biroul viceprimăriței Anna Horvath, dar au ajuns și la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

 

Surse judiciare precizează că s-au ridicat acte de la Direcţia de Urbanism, fiind vizată de cercetări și Corina Ciuban, șefa Direcției. 

 

Corina Ciuban a fost lăsată să plece acasă, după discuția avută cu procurorii DNA Cluj.

Comentarii Facebook