Divizia de mobile Nokia face parte, oficial, din Microsoft



Achiziția diviziei de mobile a companiei finlandeze Nokia de către americanii de la Microsoft a fost aprobată de către investitori, astfel că de azi înainte divizia Nokia Devices and Services face parte din compania lui Bill Gates.

Astazi uram bun venit diviziei Nokia Devices and Services in familia noastra”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft, potrivit yoda.ro.

Impreuna cu partenerii nostri, ramanem concentrati pe accelerarea inovatiilor in aceasta lume bazata pe mobilitate si cloud”, a mai spus Nadella.

Stephen Elop, fostul Presedinte si CEO Nokia, va deveni Vicepresedinte Executiv al Microsoft Devices Group, din care va conduce afacerea ce produce smartphone-urile si tabletele Lumia, telefoanele mobile Nokia, Xbox, Surface și Perceptive Pixel (PPI), precum și accesorii pentru aceste produse.

Potrivit IDC, Windows Phone a reușit să își întărească poziția în top trei SO pentru smartphone-uri în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013, fiind și platforma cu cea mai mare creștere în această categorie.

În România, platforma pentru mobile a celor de la Microsoft s-a clasat drept cel de-al doilea ecosistem din piața ca popularitate.

Comentarii Facebook