Disponibilizări la TVR Cluj. Pleacă 40 de angajați și colaboratorii

 

Planul de reducere a cheltuielilor din TVR presupune reducerea drastică a personalului. Aceste măsuri vor afecta și studiourile teritoriale, de unde trebuie disponibilizați circa 200 de oameni. 

 

La TVR Cluj, potrivit unor surse, din 140 de oameni angajați cu carte de muncă, vor mai rămâne numai 100. De asemenea, se va renunța la colaboratori, cei care realizează cele mai multe dintre emisiunile studioului regional TVR Cluj. 

 

Nu vor fi afectați de această măsură angajații aflați în concediu fără salariu și care lucrează, în paralel, la alte instituții publice sau private.

 

Potrivit unor cifre publicate de Consiliul de Administrație al TVR, instituția are datorii de 145 de milioane de euro. 

 

Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, a declarat că din cei 3.400 de angajați, 1.000 trebuie să plece. ”În timpul guvernării PDL, când la conducerea televiziunii a fost domnul Lăzescu, nu s-a scos niciun om din instituţie. Acum, o să se interpreteze că venim noi, cei din USL, şi-i dăm pe toţi afară. Nu mi-aş dori acest lucru, pentru că mulţi dintre cei care vor pleca sunt victime, sunt oameni care muncesc. Dar sunt şi mulţi care nu fac nimic şi au salarii imense. Vom reduce organigrama de conducere. Sunt oameni în televiziune cu vechime zero şi cu 70 de milioane (n.r. - lei vechi) pe lună. Avem o mulţime de canale publice, în timp ce francezii au două şi italienii trei. Ceea ce facem acum ar fi trebuit să se facă treptat, în timpul fostelor conduceri”, a spus Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, conform rtv.net.

 

Disponibilizări la TVR. Sunt 3.400 de angajați, iar pierderea este de 145 de milioane de euro

Comentarii Facebook