Directorul Festivalului "Temps d'Images", Miki Braniste, acuza autoritatile din Cluj de nepasare


Directorul Festivalului "Temps d'Images", Miki Braniste, acuza autoritatile din Cluj ca au sustinut prea putin organizarea evenimentului,

Braniste crede ca daca primaria Cluj-Napoca are pretentii la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2020, trebuie sa sustina mai mult evenimentele culturale.

"De la anul speram sa castigam de partea noastra sprijinul autoritatilor locale pentru a putea continua acest festival la aceeasi dimensiune internationala si cu spectacole de anvergura. Pentru Cluj este important sa aiba mai mult decat un mare festival anual. Daca exista pretentii la a deveni Capitala Culturala Europeana in 2020, este necesar ca aceste ambitii sa fie luate in seama si sa se dezvolte pe mai multe directii toata actiunea culturala la Cluj. Atat teatrele existente care au activitate importanta fac parte din viata culturala a Clujului, cat si Fabrica de Pensule prin toate ONG-urile implicate in acest proiect cred ca reprezinta o contrabalanta la institutiile publice si merita toata atentia autoritatilor locale", a spus Braniste.

Directorul festivalului sustine ca in Cluj-Napoca lipsesc salile de spectacol unde sa fie organizate evenimentele culturale. "Una din problemele existente cu care ne-am lovit ca organizatori ai festivalului 'Temps d Images' a fost lipsa spatiilor disponibile pentru spectacole. Suntem absolut dependenti de spatiile existente, Teatrul Maghiar si Teatrul National din Cluj, daca ei au o programare fixata si nu mai incapem si noi in programul lor este foarte greu sa faci un festival profesionist in spatii care nu au echipament sau nu au inaltimea necesara pentru a primi spectacole complexe", a mai completat Braniste.

Festivalul european de teatrul, dans si imagine "Temps d'Images" incepe in 11 octombrie si, pana in 20 octombrie, trupe din 11 tari vor sustine spectacole pe mai multe scene din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook