Directorul Carrefour Romania a depus denunta penal impotriva lui Sorin Apostu


Procurorii DNA Cluj arata in rechizitoriul prin care l-au trimis in judecata pe primarul suspendat Sorin Apostu ca directorul general al Carrefour Romania, Florin Capatana, a depus o plangere penala impotriva edilului.

"La data de 13 decembrie 2011, numitul C.F., directorul general al C. Romania, a depus un denunt penal impotriva inculpatului A. S., aratand ca, in cursul anului 2007, in contextul in care societatea deschidea primul mare Hipermaket in Cluj (in incinta Complexului Polus), iar inculpatul ocupa functia de director in cadrul Directiei Tehnice a Primariei municipiului Cluj Napoca, A. S. i-a pretins remiterea lunara a sumei de 850 de euro, suma in schimbul careia s-a oferit sa intervina la diverse institutii cu atributii de control la noul supermarket infiintat, respectiv la Directia Sanitar Veterinara, Directia general Agricola, Directia de Sanatate Publica, aratand ca are influenta la persoane cu functii de conducere si control din cadrul acestor institutii, pentru a obtine avizele necesare si a proteja societatea in activitatea sa curenta relativ la controalele ce ar putea surveni din partea autoritatilor", se arata in rechizitoriu.

Apostu i-ar fi cerut directorului de la Carefour sa "dismuleze primirea banilor prin incheirea unui contract de consultanta intre C. (n.red Carrefour) si SC T. SRL Cluj Napoca (societate infiintata pe numele tataului invinuitei A. M. si in care invinuita avea calitatea de consilier juridic). Astfel, intre parti a fost incheiat contractul cu nr. 4/01.11.2007(filele 177-178 vol. V), in baza caruia C. a virat in conturile SC T. suma totala de 13.600 euro, in lipsa oricarei contraprestatii, suma reprezentind, in realitate, obiect al infractiunii de coruptie. C. F. a mai aratat ca, valoarea contractului a fost negociata intre el si inculpat in sensul ca, inculpatul A. S. a pretins initial remiterea lunara a sumei de 1100 euro, insa, la protestele sale, a redus din cuantumul acesteia la 850 euro.(filele 170-176, vol. V)", se mai arata in rechizitoriu.
 
Procurorii sustin ca aceasta cauza va fi disjunsa din dosarul de luare de mita in care este judecata Sorin Apostu.

Comentarii Facebook