Directia Apelor Somes Tisa nu mai are bani sa isi plateasca angajatii

Cei peste 800 de angajati ai Directiei Apelor Somes Tisa si-au primit numai jumatate din salariile pe luna ianuarie. Conducerea Directiei sustine ca nu dispune de lichiditati, pentru ca firmele cu care institutia are contracte platesc cu intarziere.

 

Cei 800 de angajati lucreaza in cadrul Directiei si a celor cinci sisteme de gospodarire a apelor, pe care Directia le are in subrodine: Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj.

 

"Cheltuielile salariale se asigura din resurse proprii, aferente veniturilor incasate. DAST se confrunta cu intarzieri ale platilor din partea unor agenti economici, care si-au diminuat sau sistat activitatea, fapt care a provocat scaderea veniturilor institutiei noastre", a declarat pentru Stiri de Cluj Cristina Vadan, purtatorul de cuvant al institutiei.

 

Potrivit aceleiasi surse, situatia s-a inrautatit din 2009, odata cu aparitia crizei. "Au fost situatii, in aceasta perioada, cand salariile au fost platite in doua transe, in functie de disponibilitatile financiare", mai spun oficialii institutiei.

.

Deputatul clujean Mircea Giurgiu a facut ieri o interpelare in Parlament in care ii cere ministrului Mediului, Laszlo Borbely, sa ia masuri pentru rezolvarea situatiei in care se gasesc angajatii Directiei Apelor.

Comentarii Facebook