DEZASTRU! Promovabilitate de 43% la simularea BAC -ului din județul Cluj

 

Promovabilitatea în urma simulării examenului de Bacalaureat din școlile clujene a fost de 43%, mai mică decât cea înregistrată la examenul de Bacalaureat din vară, de 56 la sută.

 

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că subiectele au fost mai dificile la examenul de simulare.

 

La simularea Bacalaureatului organizată de ISJ Cluj în perioada 3 – 6 decembrie s-au înscris un număr de 5.764 de elevi din care au fost prezenţi 4.926. Examenul s-a desfăşurat în condiţii similare celui din vară, cât mai aproape de realitate, cu camere video, cu doi supraveghetori. Subiectele au fost cu o idée mai grele decât la Bacalaureatul din vară, e un semnal că am preferat subiecte mai dificile ca ei să perceapă că examenul nu e joacă. Promovabilitatea la simulare a fost de 43 la sută, faţă de 56 la sută cât a fost în vară, ceea ce este un procent satisfăcător, ţinând cont că ne aflăm la 7 luni de examenul de Bacalaureat din vara anului 2013. Există premise ca în vara anului viitor să avem o promovabilitate la Bacalaureat de 66 la sută, care este ţinta noastră, cu 10 la sută mai mult ca în 2012”, a spus Valentin Cuibus.

 

Astfel, în urma simulării 14,6% dintre elevi au obținut medii cuprinse între 4 şi 5, 12,9% între 5 şi 6.

 

Dacă la promovabilitatea de 43 la sută de la simulare adăugăm 27% cât au obţinut elevii cu medii între 4 şi 6 există şansa să ajungem la 66 la sută promovabilitate în vara anului viitor, care este ţinta noastră. Acesta ar fi un procent corect şi posibil de realizat”, a spus Cuibus.

Comentarii Facebook