Dezastru la Cluj la examenul de primire in Barou. Un judecator cu 25 de ani vechime a picat


Examenul de primire in Barou a fost un esec pe linie la Cluj. Niciunul dintre candidatii care au sustinut examenul nu a promovat, cu toate ca intre ei s-a numarat si un judecator cu 25 de ani vechime.

In premiera dupa 1989, judecatorii sau juristii cu minim cinci ani vechime au trebuie sa sustina examen pentru a intra in avocatura. In centrul de la Cluj au sustinut testele candidati din toata Transilvania.

Decanul Baroului Cluj, Stanca Gidro, a declarat ca examenele au fost grele pentru a nu exista speculatii. "S-a decis la nivel national sa se dea subiecte grele pentru a nu mai exista acuzatii ca examenele au fost trucate. Dar nu credeam ca aceste subiecte sa fie atât de grele. S-au dat si teste grila si apoi s-a dat si examene scrise. Din cei care au vrut sa ajunga avocati, care au fost judecatori sau consilieri juridici, niciunul nu a intrat", a spus Stanca Gidro.

In total, la examen s-au inscris 22 de candidati, dar niciunul nu a obtinut nota de trecere. Unul dintre ei este fostul judecator Balasz Arpad, de la Tribunalul Salaj, care s-a pensionat in septembrie si a vrut sa devina avocat. Dupa 25 de ani de vechime, Balasz a primit 2 la testul scris de Drept Penal si 4,50 la drept de procedura penala.

Sefa Baroului Cluj a spus ca lucrarile au fost corectate in alte centre de examen, tocmai pentru a nu exista suspiciuni.

La examenul de la Cluj, din cei 22 de candidati, unul a fost judecator, 20 au fost consilieri juridici si unul a fost directorul Directiei de Finante Alba, Stefan Anghel Bojin, cercetat de DNA intr-un dosar de coruptie.

Comentarii Facebook