Deținuții elevi din Aiud primesc burse de merit! Sunt 20 de bărbați care continuă studiile și primesc burse lunare


O parte dintre deținuții Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud au ajuns să ia burse de merit din partea Ministerului Educației. 

În total, la închisoarea din Aiud, în luna septembrie au început cursurile 78 de deținuți, dintre care aproape 20 de deținuți vor primi burse de merit, datorită noii formule de calcul de acordare a burselor. Este vorba despre suma de 450 de lei pe lună.

Cursurile școlare la Penitenciarul Aiud sunt organizate în colaborare cu Școala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud pentru elevii deținuți care vor să participe la cursurile claselor I-VIII și cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza”, Ciumbrud – pentru școala profesională anii I – IV.

La ciclul gimnazial vor primi burse de merit 4 deținuți de la Aiud. Alți 12 deținuți, care fac cursuri la școala profesională, vor primi și ei 450 de lei pe luna, bursă de merit, conform alba24.ro.

Cum se acordă bursele de merit

Situația este una simplă. Dacă există o clasă cu 10 elevi, primii 30% cu notele cele mai mari vor primi bursă de merit.

Bursele de merit se acordă pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, după cum urmează:

a) 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, mai puțin elevii din clasa a V-a și elevii din clasa a IX-a, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale; în situația în care prin aplicarea procentului de 30% nu sunt cuprinși toți elevii cu medii generale anuale mai mari sau egale cu 9,50, lista va fi extinsă pentru a-i cuprinde și pe aceștia,

b) 30% din elevii fiecărei clase a V-a dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor calculate ca medie aritmetică, având două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs; în situația în care prin aplicarea procentului de 30% nu sunt cuprinși toți elevii cu medii mai mari sau egale cu 9,50, lista va fi extinsă pentru a-i cuprinde și pe aceștia.

c) 30% din elevii fiecărei clase a IX-a dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional; în situația în care prin aplicarea procentului de 30% nu sunt cuprinși toți elevii cu medii de admiteremai mari sau egale cu 9,50, lista va fi extinsă pentru a-i cuprinde și pe aceștia.

Comentarii Facebook