Deținut spânzurat de Gherla. Parchetul face anchetă

 

Un deținut de 38 de ani a fost găsit spânzurat cu un cordon textil, la Penitenciatul de Maximă Siguranță de la Gherla.

 

În data de 15.04.2013, în jurul orei 13.30, persoana condamnată R.I.V., în vârstă de 38 de ani care executa o pedepsă privativă de libertate în regim deschis în cadrul Penitenciarului Gherla, a fost găsită spânzurată cu un cordon textil, de o țeavă a instalației de încălzire, de către colegul de cameră întors de la activități lucrative.

 

La sosirea personalului medical de seviciu al unității, persoana decedată nu mai prezenta semne vitale, iar decesul a fost constatat la ora 13.38 de către personalul ambulanței, sosit la fața locului”, a declarat Dan Donciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a declanșat o anchetă în acest caz. De asemenea, în această anchetă mai sunt implicate IML Cluj, Poliţia Municipiului Gherla şi Adminsitraţia Naţională a Penitenciarelor.

 

Din primele verificări nu s-au putut stabili cauzele care au stat la baza actului de suicid.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 

 

Deținutul care s-a sinucis se numea Ilie Rus și era condamnat la doi ani și trei luni. El mai avea 12 zile până când urma să intre în comisia de eliberare condiționată. 

 

Reprezentanții Penitenciarului Gherla susțin că deținutul a fost transferat acum câteva zile de la Oradea. În dimineața zilei de luni, 15 aprilie, Ilie Rus a refuzat să iasă la muncă pe motiv că este bolnav, dar a fost găsit câteva ore mai târziu spânzurat de conducta de apă.

Comentarii Facebook