Deși se dă liber la nunți în diverse tipuri de localuri, petrecerile acasă rămân interzise


Cu toate că, începând din 1 iunie, evenimentele private de tipul nunților, botezurilor sau meselor festive pot fi organizate, în anumite condiții, în localuri precum restaurante, saloane sau săli de evenimente, petrecerile organizate acasă rămân totuși interzise, potrivit hotărârii de Guvern.

Hotărârea Guvernului nr. 580/2021 permite, începând cu data de 1 iunie, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) în restaurante, saloane și săli de evenimente, cu condiția ca, la aceste evenimente, să participe cel mult 70 de persoane, în spațiile deschise sau maximum 50 de persoane, în spațiile închise. Mai mult, numărul participanților ar putea depăși aceste valori, dacă toți invitații sunt vaccinați, cu mențiunea că, la stabilirea numărului de persoane, nu se vor lua în calcul persoanele cu vârsta mai mică de 16 ani.

Petrecerile organizate acasă sunt încă interzise

Însă, în privința petrecerilor organizate acasă, HG-ul amintit prevede faptul că „se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”, aspect care indică clar că, în ciuda tuturor măsurilor de relaxare, se păstrează interdicția de a organiza petreceri private acasă.

De asemenea, potrivit documentului menționat, „se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc), cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente”, cu un număr de participanți de maximum 70 de persoane în exterior și de maximum 50 de persoane în interior în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori.” Așadar, aceste petreceri ar putea fi organizate, în localurile menționate, doar în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este sub 3 la mia de locuitori, rămânând în continuare interzise în localitățile unde incidența trece de 3 la mie.

Număr nelimitat de invitați vaccinați

În schimb, dacă toți cei care participă la evenimentul respectiv sunt vaccinați împotriva COVID-19, iar de la vaccin au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și se asigură o suprafață de 4 mp pentru fiecare persoană, localurile unde are loc respectivul eveniment vor putea funcționa până la capacitatea maximă a spațiului, în exterior sau în interior. Acest lucru va fi, din nou, valabil doar în locurile în care incidența este mai mică de 3 la mia de locuitori, conform avocatnet.ro


Comentarii Facebook