Deratizare, dezinsectie, dezinfectie la Cluj impotriva capuselor

 

In zilele ce urmeaza, in Cluj-Napoca vor avea loc o serie de interventii impotriva capuselor.


Primaria Cluj-Napoca a solicitat companiei prestatoare de servicii de dezinsectie si deratizare, Coral Impex SRL sa intervina in focarele semnalate de cetateni in spatiile verzi de pe domeniul public, cu tratamente specifice combaterii capuselor.

Avand in vederea prognozele meteo de vreme buna si faptul ca un numar mare de clujeni vor alege sa petreaca timp la aer liber in zilele urmatoare vor fi intensificate interventiile, pentru a ne asigura ca nu exista riscul de contaminare cu acest parazit in spatiile vezi de pe domeniul public.

"In ceea ce priveste spatiile private, le recomandam proprietarilor sa aiba in vedere posibilitatea de a intreprinde la randul lor astfel de actiuni, pentru a maximiza sansele de eradicare a capuselor in municipiu. 

Reamintim ca in ultimii ani Primaria a realizat un parteneriat cu Spitalul de Boli Contagioase in baza caruia medicii de garda inregistreaza in fise locul in care pacientii cred ca au fost muscati de capuse, comunicand ulterior companiei de dezinsectie unde trebuie sa intervina. In urma analizei statistice a acestor informatii peste 50% dintre cazurile care se prezinta la spital sunt persoane care au fost muscate in padurile din extravilan sau in zone de agrement din proximitatea barajului Tarnita", sustin reprezentantii Primariei.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook