,,Deranjează oamenii care vin să se roage” - Bisericile din Cluj, invadate de cerșetori în fiecare duminică


Clujenii se plâng că nu mai au liniște nici în Lăcașurile de Cult din municipiu. Aceștia spun că cerșetorii încearcă să apeleze la mila oamenilor însă sunt insistenți și deranjează oamenii care vin să se roage. 

Enoriașii care merg la biserica Buna Vestire din Iris, menționează că aceste comportamente se repetă în fiecare duminică.

,,Buna ziua nu știu dacă scriu unde trebuie dar va rog faceți ceva cu persoanele care cersesc in fiecare duminica la biserica din iris de pe strada puietilor in fiecare zi de duminica sunt cel puțin 2 persoane uneori însoțite si de copii care deranjează oamenii care vin sa se roage.

Eventual trimiteți si un echipaj de la politia locala duminica să fie în zona bisericii”, semnalează un clujean.

Situația nu e unică, și la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Dâmbul Rotund, a fost sesizată, în trecut prezența cerșetorilor, enoriașii menționând că aceștia au și un comportament agresiv. 

Enoriașii unei biserici din Cluj, terorizați de cerșetorii agresivi: „Să trimiteți un echipaj, chiar și în trecere, să descurajăm astfel de situații”

Problema cerșetorilor în Cluj-Napoca pare să fi luat amploare în ultimul timp. Oamenii care apelează la mila publicului au ajuns să vină și din alte orașe. Bilanțul Poliției Locale arată că în anul 2023 au fost depistate 539 persoane majore care apelau la mila publicului și 21 minori. 


Comentarii Facebook