Miercuri 24 Aprilie

Deputatul Virgil Pop, "uns" parlamentar in arest, da faliment in afaceri


Deputatul Virgil Pop, "uns" parlamentar in arest, a dat faliment cu firma Eddanrom Group SRL Turda, pe care o detinea impreuna cu Levente Gorgan.

Potrivit turdanews.net, Virgil Pop a facut o inginerie financiara pentru a i se sterge urma din documentele societatii si, in mai 2010, a cesionat actiunile catre o alta persoana, care ulterior a declarat falimentul.
 
Firma nu arata deloc rau in 2008, cand deputatul PNL Virgil Pop a incasat un profit de 570.000 de lei, la o cifra totala de afaceri de 715.000. Datoriile la bugetul de stat, de 290.850 lei, au fost cele care au pus "lacat" pe firma. 

Societatea Turdarom SA, detinuta de sotia lui Levente Gorgan, Adina, a intrat si ea de curand in faliment.

Virgil Pop a folosit societate finei sale pentru a spala banii primiti de la un om de afaceri din Oradea, caruia i-a promis ca prin relatiile pe care le avea pe langa presedintele Consiliului Judetean Cluj din 2007 -2008, liberalul Marius Nicoara, poate sa ii faciliteze obtinerea unor contracte cu SC Electrica si Transilvania Nord.

Procurorii DNA au afirmat in rechizitoriul lor ca firma Anpero din Oradea l-ar fi platit pe Virgil Pop cu suma totala de 80.000 de euro, pentru serviciile sale.

Virgil Pop a fost retinut in 17 noiembrie 2008 si a stat dupa gratii cateva saptamani fiind ales deputat de Turda in timp ce era in arest.

Comentarii Facebook