Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, ii cere premierului Emil Boc demiterea ministrului Sanatatii, Cseke Attila

Deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, crede ca "rationalizarea" sistemului de sanatate trebuie sa inceapa cu demiterea ministrului Cseke Attila.

 

"Premierul Emil Boc este de parere ca in ultimii 20 de ani nimeni nu a spus lucrurilor pe nume si ca "doar s-a incarcat factura la sanatate, s-au cheltuit multi bani si nimeni nu a venit sa rationalizeze". In acest context, il rog pe domnul prim ministru sa demareze necesara "rationalizare" a sistemului de sanatate prin demiterea subordonatului sau, ministrul de resort Cseke Attila", sustine Horea Uioreanu.

 

Parlamentarul clujean sustine ca o mare parte dintre cele 67 de spitale inchise de Ministerul Sanatatii puteau fi salvate. "Din nefericire, doi oameni au platit pretul suprem, murind in fata portilor inchise. Pe de alta parte, domnul ministru Cseke Attila trebuie "rationalizat" si demis si pentru ca a desfiintat spitalele fara o verificare la fata locului si cu incalcarea legislatiei in vigoare. Domnia sa nu doar ca nu a cerut acordul autoritatilor locale care aveau in subordine aceste institutii, dar a ignorat total solutiile propuse de acestea. Cel mai elocvent ramane cazul spitalului din Mociu, care putea fi salvat de la desfiintare", sustine deputatul liberal.

 

El ii cere premierului sa accepte preluarea Centrului de Sanatate Mociu de catre Spitalul Clinic de Recuperare.

Comentarii Facebook