Demonstratie cu caini maidanezi, vineri, pe platoul Expo Transilvania din Cluj-Napoca


O demonstratie cu caini maidanezi va fi organizata vineri la Cluj-Napoca, pe Platoul de la Expo Transilvania. Patrupedele vedeta din proiectul "Caini pentru Oameni": Codrut, Cretu, Tuca, Marin,  Spritz, Alma, Gigica si Foca vor face o demonstratie pentru copii.

"Ei au fost adoptati de reprezentantii VIER PFOTEN. Acum, dupa ce au fost antrenati, acesti caini salveaza vieti. O parte dintre ei sunt caini de cautare si salvare si pot interveni in cazul unor calamitati naturale (cutremur, avalanse sau aluncari de teren), iar o parte fac terapie cu copiii cu dizabilitati. De fapt, mesajul pe care VIER PFOTEN il transmite cu ocazia unor astfel de evenimente este acela ca si cainii fara stapan de pe strazi sunt importanti, ei putand chiar salva vieti omenesti, atat timp cat sunt tratati ca niste fiinte vii, cu suflet", a declarat pentru Stiri de Cluj, Veronica Tulpan, coordonatorul proiectului.

Demonstratia canina face parte din proiectul "Copiii invata sa protejeze animalele", realizat cu sprijinul Inspectoratului Scolar Cluj. Veronica Tulpan, coordonatoarea proiectului initiat de Fundatia VIER PFOTEN, a declarat ca elevii clujeni sunt principalii invitati la o demonstratie canina facuta de cainii maidanezi, dar sunt asteptati si adultii care au unele lucruri de invatat.

La proiectul "Copiii invata sa protejeze animalele" demarat in luna martie participa 600 de elevi clujeni, care sunt educati sa apere si ingrijeasca animalele. VIER PHOTEN isi propune ca proiectul sa se dezvolte si sa fie inclus in programul elevilor, care sa invete protectia animalelor la scoala sub forma unui curs.

Pana acum la program au luat parte 8.500 de elevi din toata tara.

Comentarii Facebook