Defrișări la cartodromul din Gheorgheni, unde Primăria Cluj-Napoca amenajează un parc - FOTO

 

Ecologiștii clujeni reclamă defrările care se fac în zona cartodromului din Gheorgheni, unde Primăria Cluj-Napoca a demarat lucrările pentru amenajarea unui modern parc.

 

Adrin Dohotaru, reprezentantul proiectului ”SOS Lacurile Gheorgheni” a reclamat Primăriei Cluj-Napoca modul în care sunt tăiați copacii pentru a face loc viitorului parc. 

 

În data de 1 Mai am trecut în zona cartodromului, unde în momentul de față Primăria demarează amenajarea unui parc. Am fost surprins să văd copaci tăiați pe o rază de aproximativ șaptezeci de metri, motiv pentru care vă întreb dacă tăierile au primit toate avizele legale și dacă toți copacii erau considerați bolnavi sau dacă au existat alte motive pentru tăierea copacilor. 

 

Tăierea copacilor este un prilej consistent pentru demararea unor consultări publice, potrivit legislației în vigoare, cu privire la amenajarea parcului ce va avea o mărime similară cu cea a Parcului Central din Cluj, la care să ia parte cetățeni rezidenți, specialiști, participanți activi în societatea civilă și jurnaliști. Întrucât se are în vedere crearea unui spațiu public de anvergură, a cărui regulă pentru existență este accesibilitatea și gratuitatea, câteva probleme ar interesa clujenii cu precădere:

 

1. Care sunt planurile primăriei pentru un calendar de dezbateri cu privire la amenajarea parcului?

2. În ce măsură intrarea în parc va fi generală și gratuită, ce suprafață și ce funcțiuni din parc se preconizează a fi folosite în regim de taxă?

3. Cum poate fi făcută legătura dintre parc cu zona Lacurilor Gheorgheni, astfel încât să existe alei pietonale și pentru bicicliști care să creeze o rețea zonală neîntreruptă de alei fără trafic auto?

4. În ce măsură pepiniera RADP poate să fie utilizată de cetățenii Clujului astfel încât prin legarea parcului preconizat, a pepinierei și a Lacurilor Gheorgheni să se creeze cel mai mare spațiu public al Clujului, în condițiile în care zona estică nu beneficiază de spații verzi majore și de socializare?”, a scris Adi Dohotaru într-o plângere trimisă Primăriei Cluj-Napoca.

 

Baza sportivă și de agrement pe 10 hectare în Gheorgheni, lângă Cartodrom

 

Primăria Cluj-Napoca vrea să amenajeze o bază sportivă și de agrement în Gheorgheni, lângă Cartodrom.

 

Va fi o zonă în care să fie practicat sportul. Vorbim despre fotbal, baschet, volei, un skatepark și un patinoar. Va fi și un parc pentru plimbări, dar și un perete de escaladări ca și în alte părți ale lumii. Suprafața pe care o propunem pentru această bază este de 9,4 hectare”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Cartierul Gheorgheni va avea două zone verzi și de agrement, care vor face GELOASE celelalte cartiere ale Clujului - VIDEO

Comentarii Facebook