Miercuri 8 Februarie

De unde pot ridica pensionarii abonamentele gratuite pentru transportul în comun. Vezi de ce acte este nevoieCompania de Transport public Cluj-Napoca anunță că pensionarii clujeni pot să își ridice abonamentele gratuite pentru transportul în comun.

Ca urmare a HCL nr. 715/2007, completata prin prevederile HCL nr. 195/2009, toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in municipiul Cluj-Napoca, cu varsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi”, precum si persoanele varstnice si pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” sub 1.300 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca si pe raza comunelor Floresti si Apahida.

Aceleasi 2 acte normative mentioneaza ca toti pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” cuprinse intre 1.301 si 1.500 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe o singura linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele beneficiare ale L 118/1990 si L 189/2000 – privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, dar si persoanele beneficiare ale OUG 214/1999 – privind acordarea calitatii de luptator in rezistenta anticomunista, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile in cadrul Asociatiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floresti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu si Ciurila).

Comunicam persoanelor incadrate in categoriile mai sus mentionate ca se continua eliberarea abonamentelor pentru anul 2016 pana in data de 31.01.2016 la urmatoarele puncte de vanzare CTP Cluj-Napoca S.A.”, transmit reprezentanții CTP.

Pensionarii își pot ridica abonamentele gratuite din următoarele locații, până la 31 ianuarie:

Cart. Marasti – SEDIU CTP – B-dul 21 Dec. nr.79A
– ARTE PLASTICE – Str. A. Vlaicu
– IRA – Str. A. Vlaicu
Cart. Gheorgheni – BISTRITEI – Str. N. Titulescu
– BAISOARA – Al. Baisoara
Cart. Zorilor – ZORILOR – Str. Observatorului
Cart. Manastur – MINERVA – Str. Primaverii
– CAMPULUI – Cl. Manastur
– CALVARIA – Str. Primaverii
Cart. Grigorescu – 1 DECEMBRIE 1918 – Str. Fantanele
– BUZAU – Str. Al. Vlahuta
Cart. D. Rotund, Iris – GARA – P-ta Garii
– CLUJANA – P-ta 1 Mai
Centru – P-ta M.VITEAZUL – P-ta M.Viteazul

Incepand cu 01.02.2016 eliberarea abonamentelor se va face doar la biroul de abonamente SEDIU CTP Cluj-Napoca S.A. – B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 79A.

Pensionarii si persoanele varstnice vor avea asupra lor urmatoarele documente:
-Buletin / carte de identitate;
-Ultimul cupon de pensie;
-Ultimul abonament – se va preda;
-Fotografie recenta;

In plus, beneficiarii L118, L189 si OUG214 vor prezenta la biroul de abonamente:
-Decizia sau Hotararea de la Casa Judeteana de Pensii Cluj ;
-Doua copii dupa ultimul cupon de pensii.

Totodată, trebuie reținut faptul că persoanele care in anul 2015 nu au beneficiat de abonament se vor prezenta la biroul de abonamente SEDIU CTP Cluj-Napoca S.A. – B-dul 21 Dec. nr. 79A, avand asupra lor si decizia de pensionare.

Comentarii Facebook