De teama COVID-19, Oserul nu se deschide, iar la Târgul de mașini din Gilău urmează controale


Oserul de vechituri din Cluj-Napoca nu se va deschide în următoarea perioadă, pentru că acolo nu ar putea fi respectate normele de protecție impuse de autorități în lupta cu noul coronavirus. 

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, și directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, au declarat că Oserul nu va fi deschis, deși clujenii cer acest lucru. ”Nu poate fi autorizată deschiderea pentru că nu respectă condițiile impuse de lege”, a spus Mihai Moisescu.

În privința Târgului auto din Gilău, directorul DSP Cluj a spus că a fost redeschis când în Cluj erau 2 cazuri pe zi și ”cu respectarea normelor și a condițiilor legale s-a putut trece la deschiderea acestuia. Actualmente pentru Oser nu se poate respecta această recomandare pentru că este condiție de creare de aglomerare, care este necontrolată și atunci nu poți să avizezi un asemenea eveniment care poate genera aglomerație și transmitere crescută în condițiile în care județul tău prezintă o creștere de la cinci cazuri în medie pe săptămână la 100 de cazuri pe zi”. 

Mircea Abrudean, a spus că vor urma controale la Târgul Auto pentru că sunt semnale că acolo nu se respectă normele sanitare. ”Nu este singurul Târgul de mașini care prezintă un grad de risc. Sunt și alte zone unde vom decide în scurt timp ce se întâmplă cu ele”, a mai spus Abrudean.

Cluj: Ultim avertisment către proprietarii baruri, terase și evenimente private, care încalcă regulile COVID-19

Comentarii Facebook