Cluj: Ultim avertisment către proprietarii baruri, terase și evenimente private, care încalcă regulile COVID-19


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a lansat un ultim avertisment către proprietarii baruri, terase și cei care fac evenimente private, forțând nota și crescând riscul de îmbolnăvire a populației cu COVID-19.

Fac apel la responsabilitate maximă. Nu este cazul să ne relaxăm și să tratăm cu lejeritate măsurile pentru că ajungem în situații de nedorit.

Având în vedere măsurile luate Dej și Gherla, unde rata infectării a crescut la peste 1,5 la mie, în Cluj-Napoca, acum, rata incidenței la mia de locuitori este de 1,33. În momentul în care depășim 1,5 la mie vom fi nevoiți să luăm aceleași măsuri și în Cluj-Napoca. Rugămintea mea și semnalul de alarmă pe care îl trag către toți proprietarii de cafenele, baruri și alte asimilate să trateze cu maximă seriozitate regulile pe care trebuie să le respecte, pentru că în ultima perioadă se pare că au cam lăsat garda jos, și nu respectă regulile banale, cu dezinfectantul pe masă, cu purtarea măștii obligatoriu când clientul se ridică de la masă și alte lucruri pe care le-au respectat. Probabil că s-au obișnuit cu această relaxare. Atenție maximă pentru că de felul în care dvs vă manageriați afacerea, depinde viitorul afacerii pe care o gestionați. Dacă vom ajunge la o rată a incidenței de peste 1,5 la mie nu vom ezita să închidem tot ce înseamnă cafenele, baruri și în municipiul Cluj-Napoca. Nu este de dorit asta și înțelegem impactul economic, dar trebuie să înțelegem că aceste locuri sunt predispuse răspândirii virusului și dacă nu se respectă măsurile acolo pot apărea situații nedorite”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Mai fac un apel către organizatorii de petreceri private și evenimente, după ce am observat să unii forțează nota, sar calul. Lucrurile vor fi monitorizate extrem de strict. Respectați regulile care sunt foarte clare. 50 de oameni în interior și 100 în exterior și nu mai căutați tot felul de tertipuri pentru a ne extinde capacitatea să ajungem la 300 în interior, cum a fost cazul nu demult, pentru că lucrurile nu vor fi tratate lejer. Pe lângă sancțiuni vor fi luate și alte măsuri”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean. 

Acesta a spus că toate eforturile făcute în spitale nu pot fi degeaba pentru că unii se joacă cu regulile. 

Video: Petrecerea din comuna Feleacu

Comentarii Facebook