De ce mănânci în exces la restaurant! Ce trucuri folosesc patronii restaurantelor

 

De multe ori, când mergi la restaurant sau într-un local ajungi să consumi mai mult decât ți-ai propus. Motivul? Trucuri atent studiate prin care patronii restaurantelor îți stârnesc poftele. 

 

Care sunt capcanele de care să te ferești, conform feellikecooking.ro.

 

1. Băuturile

 

Muzica şoptită şi luminile discrete asigură o stare de relaxare generală, mai ales după o zi extenuantă la serviciu… Fără să-ţi dai seama, vei consuma pahar după pahar… Alcoolul este recunoscut pentru capacitatea de a creşte apetitul pe termen scurt.

 

2. Meniul

 

Sunt folosite expresii precum ca făcut în casă, ca la mama acasă, ca la bunica, cremos, pentru a seduce simţurile consumatorului.

 

3. Răcoarea

 

În restaurante este mai răcoare, așa că imediat cei cere o supă fierbinte, o porţie caldă de cartofi prăjiţi, o porţie de paste aburinde, o ciocolată caldă… Consumul crește cu 20%, dacă temperatura scade cu 10 grade.

 

Alte secrete ar fi muzica ritmată la berărie sau prezența televizorului. S-a demonstrat că, dacă ne uităm la televizor, mâncăm mai mult.

Comentarii Facebook