De ce l-a dat un român în judecată pe Dumnezeu. Procurorii s-au luat cu mâinile de cap


Un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu, iar procurorii au fost uimiți în final de cererea primită, cu toate că la început au cerut să se facă urmărirea penală.

Este vorba despre un condamnat la 20 de ani grei de temniţă, care a dat vina pe Dumnezeu pentru probleme lui lumești pe care le are.

Conform speţei care încă se află la loc de cinste în arhive, botezul său constituie un contract cu Dumnezeu prin care, în schimbul rugăciunilor, acesta din urmă se obliga să-l ţină pe reclamant departe de rele. Mai mult decât atât, deţinutul l-a acuzat pe Creator de luare mită şi înşelăciune şi i-a cerut înapoi banii cheltuiţi pe lumânări şi slujbe, pentru că nu au avut niciun efect. Uită însă că un contract presupune angajamente din partea ambelor părţi. Dintre cele 10 porunci, multe a încălcat şi el.

Prin botezarea mea la biserica s-a facut un contract cu pâratul Dumnezeu pentru a-l îndeparta pe diavol din mine si a ma feri de necazuri. Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul. Dimpotriva, a pretins si primit de la mine diferite bunuri si rugaciuni in schimbul iertarii pacatelor”, scrie puscariasul in plangerea sa „penala”. ”Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul. Dimpotriva a pretins si primit de la mine in cursul vietii diferite bunuri si rugaciuni in schimbul iertarii pacatelor si promisiunii ca voi scapa de necazuri si voi avea o viata mai buna. Prin botezarea mea la biserica s-a facut un contract cu paratul Dumnezeu pentru a-l indeparta pe diavol din mine si a ma feri de necazuri. Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul. Dimpotriva, a pretins si primit de la mine diferite bunuri si rugaciuni in schimbul iertarii pacatelor”, se arata în plangerea semnata de Mircea Pavel.

Paradoxul face ca o astfel de cerere, nu se ştie din ce motive, a fost luată în serios. Un procuror a expediat plangerea la politie, cu o recomandare precisa: ”Verificati daca s-a comis vreo infractiune„! Prima reactie a politiei: „Se va solutiona conform cadrului legal„. Comisarul Spataru a pus capat nebuniei abia dupa ce a aparut in presa: „Vom propune casarea dosarului”. „Acest om isi da in judecata propria viata. Tot ce putem face este sa ne rugam pentru sanatatea lui”, spune un reprezentant al Bisericii.

Mai departe, dosarul în care Dumnezeu a fost dat în judecată de un deţinut din Timişoara a fost clasat de procurori, care au dispus neînceperea urmăririi penale. Argumentul procurorilor: Creatorul nu este o persoană reală şi nu are domiciliu.

Comentarii Facebook