De ce e GOL la centrele de testare COVID, din Cluj. Personal medical EPUIZAT la centrul de pe Victor Babeș - FOTO


Centrul de recoltări de probe COVID-19, de pe strada Victor Babeș, aparținând de Spitalul Clinic Județean Cluj, funcționează la limita de avarie. 

Telefonul suna non-stop de câteva zile, dar nu mai are cine să răspundă la el. "Eu sunt aici și fac chitanțe și preiau pacienții. Nu mai are cine să și răspundă la telefon", a spus epuizată o angajată. 

La recoltarea probelor sunt numai două persoane de zile întregi. "Sunt numai eu și o colegă. Nu mai avem personal. Probabil se tem să vină să lucreze aici. Nu știu să fie bolnavi, dar văd că nu mai vor sa vina", a spus cea care preleva probe. 

Aceasta nu știa nici măcar că directorul Spitalului Clinic Județean Cluj, Petre Șușcă, s-a infectat cu COVID-19. "Nu am timp să mă interesez de nimic. Aici muncim că în mină", a mai spus aceasta.

Față de acum două săptămâni, când era coada la prelevări, acum numărul celor care fac teste scade vertiginos. Probabil, pentru că nu își pot face programări, oamenii aleg sa nu mai vina. Pericolul este că așa numărul celor contagioși va creste vertiginos. 

Cei care vor să își facă test se pot duce direct, pentru că nimeni nu mai întreabă nimic despre programare.

Comentarii Facebook