De ce a fost dat afară din România Sam cel Român, americanul stabilit la Cluj?

 

Sam cel Român, un american stabilit de ani buni la Cluj-Napoca și care era fan al lui Ștefan cel Mare, a expulzat din România.

 

El a intrat legal în ţară în urmă cu 6-7 ani şi a uitat să mai plece. Ca să rămână în ţară pentru o perioadă atât de lungă, el trebuia să se adreseze oricărui oficiu teritorial şi să solicite prelungirea cdreptului de şedere. Sau trebuia să iasă din ţară 90 de zile, pentru a avea dreptul stea în România o perioadă echivalentă. El nu a făcut acest lucru, iar noi am emis o decizie de returnare pe care el a contetstat-o în instanţă. Curtea de Apel Cluj a stabilit, în mai-iunie, că decizia este corectă, iar el avea 15 zile să plece din ţară. Nu a făcut acest lucru”, a declarat comisarul şef Marius Luduşan, șeful Serviciului de Imigrări din Cluj.

 

Sam cel Român a fost șocat când i s-a pus în vedere să plece din România. ”Ba glumea, ba devenea serios. Nu prea putea să creadă ce i se întâmplă aşa ceva. A cerut să vorbească cu avocata lui, s-a consultat cu ea. Având în vedere că vine dintr-o ţară care are cultura legii, s-a conformat şi nu a creat probleme. Una dintre competenţele noastre este combaterea şederii ilegale a străinilor în România. Cine rămâne aici trebuie să se conformeze unor legi. Aşa se întâmplă şi în SUA, şi în Canada, şi peste tot”, a adaugat Marius Luduşan. 

 

Americanul nu mai are voie să intre în România timp de doi ani și șase luni.

Comentarii Facebook