Sambata 23 Septembrie

De când se deschid mall -urile! Ce spune Raed Arafat


Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu știe când se vor deschide mall-urile. 

De la 1 iunie situația se va relaxa mai mult, dar nu se știe dacă mall -urile vor fi redeschise.

Asta (redeschiderea mall-urilor – n.r.) nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine ce spun specialiștii.

Greu de spus. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri fără să fie discutate cu colegii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Proprietarii de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, au trimis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităților desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni.

Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați, spun ei Pe plan social, estimam că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate.

În scrisoarea deschisă adresată Guvernului României atrag atenția că există un risc real ca unele afaceri să nu se mai poată redresa financiar ca urmare a acestei situații, ceea ce va atrage consecința ca un mare număr de oameni vor fi în cele din urmă concediați.

Conform proiectului de lege elaborat de Guvern privind măsurile luate pe durata stării de alertă, pot fi deschise doar centrele comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi.

Comentarii Facebook