De asta Clujul e SPECIAL! Cei care citesc vor călători gratuit cu autobuzele

 

Cei care vor citi o carte în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca beneficiază de călătorie gratuită.

 

Acțiunea ”Ai carte, ai parte… de transport în comun gratuit, la Cluj-Napoca!” are loc în perioada 4 - 7 iunie. 

 

Ideea a venit de la un tânăr clujean care mi-a transmis această propunere într-o emisiune radio. Colaborarea dintre diverse comunități de tineri (Youth@Cluj-Napoca 2015, SHARE Cluj-Napoca Federation, Cărțile pe față), iubitori de lectură și autorități a dus la concretizarea propunerii în anul în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului.

 

Salut astfel de inițiative iar Primăria Cluj-Napoca va fi in continuare alături de tineri și de clujenii care aleg să se implice în comunitate!”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Federația SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță un proiect special dedicat încurajării lecturii. În perioada 4-7 iunie 2015, toți cetățenii care circulă cu mijloacele de transport în comun din municipiu beneficiază de gratuitate la călătorii dacă citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai.

 

Proiectul face parte din seria acțiunilor desfășurate sub egida Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului și dedicate comunității clujene. La începutul anului, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, tinerii din echipa “Cluj 2015” - Day 15 - au afișat în autobuzele din municipiu diverse citate din autori clasici și contemporani, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului. În parteneriat cu inițiativa “Cărțile pe față”, voluntarii Federației SHARE au distribuit mii de semne de carte cu mesajul “Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul”.

 

Prin demersul de la acest sfârșit de săptămână, tinerii urmăresc să promoveze lectura dar și evenimente specifice dedicate celor care iubesc cartea. Astfel, Federația SHARE Cluj-Napoca invită clujenii la Săptămâna Festivă a Cărților (4-7 iunie 2015) și la cluburile de lectură “Vocea cititorului”, ce se desfășoară în fiecare miercuri din luna iunie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

 

 

Comentarii Facebook