David Ciceo a fost prezent la Congresul AIRPOL, poliția aeroportuară

 

Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a fost prezent în perioada 27-28 mai 2015 la București, la Congresul AIRPOL (rețeaua europeană a structurilor de poliție aeroportuare).  

 

David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj și președinte al Asociației Aeroporturilor din România, a susținut o prezentare cu privire la colaborarea cu structurile de poliție care își desfășoară activitatea în cadrul aeroporturilor. 

 

Prezentarea susținută de către domnul Ciceo în cadrul Congresului AIRPOL a adus în prim plan creșterea importantă a traficului internațional pe aeroporturile din România după integrarea țării în Uniunea Europeană. Totodată, a subliniat cooperarea foarte bună care există între aeroporturi și structurile specializate de poliție aeroportuară (Poliția de Frontieră, Poliția Transporturi, Serviciul Român de Informații) și calitatea serviciilor oferite de acestea, care corespunde standardelor europene. Mai mult, în cadrul prezentării a fost reiterat faptul că aeroporturile din România îndeplinesc toate cerințele pentru aderarea la Schengen.

 

Activitatea AIRPOL vizează următoarele aspecte relevante:  

 

- activități de poliție aeroportuară cu privire la asigurarea legii și ordinii în perimetrul aeroporturilor pentru combaterea infracționalității și a terorismului, managementul situațiilor de urgență, protecția infrastructurii critice

- activități de securitate în aviație care conțin toate acțiunile și reglementările necesare pentru asigurarea securității aviației civile 

- activități de securitate a frontierei cu toate aspectele sale privind problemele de imigrație, operațiuni de repatriere, supravegherea frontierei pe aeroporturi mici sau aerodromuri.

Comentarii Facebook