,,Dau întregii zone un aer de ghetou infracțional nepăzit’’- Acte de vandalism cu graffiti în centrul Clujului



Zeci de clădiri din Cluj au devenit, în ultimii ani, ținta unor indivizi mai mult sau mai puțin talentați. Zidurile acestora au fost umplute cu  mesaje și desene, indiferent dacă vorbim de clădiri publice, blocuri, sau chiar și spații comerciale.

,,Chioșcurile de la piața de lângă Cluj Arena / str. Splaiul Independenței au fost sistematic vandalizate cu vopsea / tag / graffiti, chiar și cele noi și frumoase din lemn.

Pe lângă pagubele materiale evidente, aceste înscrisuri dau întregii zone un aer de ghetou infracțional nepăzit, în care cetățeanul nu simte că este în siguranță. Se solicită îndepărtarea de urgență a acestor mâzgăleli.”, a reclamat un clujean.

În ianuarie, doi tineri au vandalizat o clădire din centrul orașului cu graffiti și s-au ales cu dosar penal pentru distrugere, iar desenele au fost curățate de pe imobil. În multe locuri însă acestea rămân luni bune, dacă nu ani de zile.

Primăria a cumpărat în urmă cu mai bine de 4 ani  o instalație mobilă cu sistem dual apă/abur sub presiune, care să fie folosită la îndepărtarea desenelor graffiti, însă multe clădiri sunt încă pline de mâzgăleli. 

Tinerii care au desenat cu graffiti o clădire istorică din centrul Clujului, identificați de polițiști. S-au ales cu dosar penal

Comentarii Facebook