Daniel Metz vrea să se dedice carierei universitare


Fostul CEO al NTT Data, una dintre cele mai de succes companii clujene, Daniel Metz, a anunțat că în ultima etapă a carierei sale profesionale se va dedica carierei universitare.

Anul trecut, în luna mai, am terminat de scris o poveste. O poveste despre un grup de oameni entuziaști, visători, dornici de succes și dispuși să schimbe regulile viitorului.

Timp de 20 de ani, am avut onoarea de a conduce acest grup minunat. Dintotdeauna am știut că va veni ziua în care va trebui să mă retrag. Atunci când începi să desenezi un cerc, îți dorești ca acel cerc să fie închis. Acel moment trebuie planificat minuțios și îndeosebi asumat rațional și emoțional.

Încă de acum 5 ani am decis ca, după încheierea misiunii mele „executive”, să mă dedic educației oamenilor tineri. Prin mâna mea au trecut de-a lungul timpului mii de oameni tineri. Știu că pot să îi ajut, împărtășindu-le experiența și expertiza pe care le am”, a precizat Daniel Metz, pe blog.

Daniel Metz predă la UBB de 5 ani

Din 2017, am început să predau la Universitatea Babeș-Bolyai, în calitate de cadru didactic asociat. Acum, după ieșirea mea din rolul de lider executiv al unei companii de succes, am decis să fac pasul următor. Acela de a candida pentru un post de cadru didactic titular.

În ultimul segment al activității mele profesionale, doresc să mă dedic carierei universitare. Este o obligație morală, un gest de recunoștință față de comunitatea în care am avut șansa de a scrie o poveste de succes.

Este esențial să ne pregătim tinerii pentru competiția dură a viitorului. Cu un tineret educat, bine pregătit pentru viață, șansele noastre ca națiune în competiția globală vor deveni mai bune de la an la an”, a mai spus Metz.

Daniel Metz este acum președinte al Consiliul de Administrație NTT DATA Romania

Conform profilului de pe Linkedin, din 2019 Daniel Metz este membru al Societății Academice de Management din România (SAMRO).

De asemenea, este cadru didactic asociat, Doctor și Profesor Honoris Causa la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Daniel Metz, fost CEO NTT DATA Romania, este Președinte al Consiliului de Administrație NTT DATA Romania, din mai 2021.

În 2000, a înființat EBS Romania, care a fost cumpărată în 2013 de către compania japoneză NNT DATA. În prezent, NTT DATA Romania se află în top 7 companii de IT din țară, cu peste 2.000 de angajați.

Din 2018, este Doctor în Management “Magna Cum Laude”, titlu obținut în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Din 2020, Daniel Metz este membru al Comisiei Fundației „Alma Mater Napocensis” (este o organizație independentă, non-guvernamentală, non-profit, cu profil cultural, social, științific, tehnologic și de servicii, având ca unic fondator Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca) și membru extern al Institutului de Istorie „George Barițiu”, Academia Română – Filiala din Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook