Luni 3 Octombrie

Daniel Don a fost arestat de judecătorii clujeni. L-au prins pe baza declarației de avere

 

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de luare de mită în formă continuată şi fals în declarații în formă continuată. 

 

"În perioada ianuarie 2013 – noiembrie 2015, inculpatul Don Daniel, în calitate de director executiv al AJOFM, a pretins şi a primit, în mod repetat, sume de bani totalizând  884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanţate din fonduri europene, prin programele POSDRU şi FEAG .

 

Din actele cauzei rezultă faptul că, în activitatea de implementare a proiectelor în care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de către Don Daniel persoane provenind din rândul angajaților AJOFM, subordonați ai acestuia ori din rândul foștilor angajați suspendați din funcție, aceştia fiind desemnați în calitate de experți ai proiectelor. 

 

Remunerațiile experților care compun echipa de management și respectiv echipa de implementare constituie cheltuieli ale proiectelor, cuprinse ca atare în bugete drept cheltuieli cu resursa umană și sunt suportate din fondurile provenind din bugetul Uniunii Europene. Întrucât potrivit prevederilor legale,  directorul Don Daniel nu poate fi remunerat în cadrul proiectelor, din probele administrate rezultă că acesta  pretindea o  parte din veniturile încasate de subordonații săi.

 

Inculpatul Don Daniel, în calitate de funcționar public, are obligația completării declarației de avere în cuprinsul căreia, sub sancțiunea atragerii răspunderii penale pentru infracțiunea de fals în declarații, are obligația declarării activelor financiare.

 

Urmare a analizării declarațiilor  de avere completate de către Don Daniel la datele de 14.04.2014, aferent veniturilor obținute pe parcursul anului 2013 și respectiv la data de 08.04.2015 corespunzător  veniturilor obținute în cursul anului 2014, s-a reţinut că funcționarul public nu a declarat sumele identificate în conturile bancare la categoria activelor financiare", arată procurorii DNA Cluj.

 

Tribunalul Cluj a admis cererea de arestare a directorului AJOFM Cluj, iar Daniel Don va sta 30 de zile după gratii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook