Dan Puric vine la Cluj-Napoca și va vorbi despre un SUBIECT fierbinte pentru români, într-o conferință unică

 

Dan Puric va veni la Cluj-Napoca și va susține o conferință specială în care va vorbi despre ”românism vs europenism”.

 

La invitaţia şi în urma propunerii pe care i-am făcut-o, maestrul Dan Puric a acceptat să vorbească cu tărie, la Cluj Napoca, în 27 noiembrie, de la ora 19, despre opţiunea şi dilema care stă în faţa naţiunii noastre de la 1918, încoace. Ce suntem mai întâi? Ce simţim a fi? Europeni sau români? La 1919, la Paris, Românul absolut Ion I.C. Brătianu le-a spus marilor lideri ai lumii că poţi fi un bun european doar dacă eşti un bun român şi doar dacă lupţi pentru propăşirea neamului şi modernizarea românităţii contribui la întărirea Europei. Din fericire pentru noi, astăzi, alegerea asta ne este uşurată de vremurile migratorilor, în care ţări vecine intră în starea de asediu, închizându-şi porţile pentru că Răsăritul pare că s-a umflat şi se revarsă peste Apus”, a precizat Ion Novăcescu, organizatorul evenimentului, pe novăcescu.ro.

 

În 27 noiembrie, de la ora 19.00, în cadrul unei ediţii speciale a proiectului Berăria Culturală, care va avea loc la Cinema ”Florin Piersic”, Dan Puric va dezbate dilema tutuor ”ROMÂNISMUL sau EUROPENISMUL?”.

 

În deschiderea evenimentului vor prezenta momente artistice trei tineri talentaţi, un student la Actorie și două cursante la Şcoala Populară de Arte.

 

Bilete se găsesc la Iulius Mall (parter, chioșcul de bilete) și la Cinema Florin Piersic. De asemenea, pot fi cumpărate bilete de la sediul Fundației Armonia - B-dul 21 decembrie nr. 4, în curte, ap. 2. Sunați la:  0728.430.602 sau la: 0364101.580

 

Conferinţa ”EUROPENISM versus ROMÂNISM în era migratorilor”, a lui Dan Puric” este un eveniment susţinut de către EBS Romania. 

 

Proiectul Berăria Culturală & Fabrica de Lideri este sprijinit în baza politicii publice a Municipalității clujene, de susținere și finanțare a culturii, în cadrul Programului. ”Capitala Europeană a Tineretului. Cluj Napoca 2015”, dar şi pentru susţinerea candidaturii oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021”.

 

Acesta este şi un eveniment marca Fabrica de Lideri, de promovare a tinerilor talentați din Cluj Napoca, sub egida Primariei si a Consiliului Local Cluj Napoca.

 

Bilete: de la 30 de lei, se găsesc la Iulius Mall şi Cinema Florin Piersic.

 

Vezi AICI afișul evenimentului.

Comentarii Facebook