,,Dacă-i urechez eu nu iese bine”- Clujenii, exasperați de grupurile de adolescenți care beau, fumează și lasă gunoaie în spațiile verzi din Cluj-Napoca


Băutul în parcurile din Cluj-Napoca este la ordinea zilei, însă în ultimul timp a apărut și un val de  adolescenți care se strâng în aceste locuri pentru a consuma băuturi alcoolice, spun clujenii. 

Din păcate, cei care locuiesc în apropierea parcurilor susțin că aceste grupuri de tineri lasă de cele mai multe ori în urma lor gunoaie, chiștoace de țigări și sticle de băutură. 

,,Bună ziua! Grupuri de adolescenți / tineri de cartier aruncă deșeuri pe jos în spațiile verzi din parcuri și blocuri când ies pe afară seara. Fumează în parc, etc. Deși am mai atras atenția unora asupra comportamentului lor, nu se educă din două vorbe.

Când i-am atras unuia atenția cu privire la fumat, a făcut doi pași în afara perimetrului parcului să fumeze acolo. Mai multe n-am de zis. Vă întreb pe dvs. ce e de făcut. Dacă-i urechez eu nu iese bine…”, a reclamat o clujeancă din Zorilor. 

Probleme similare se pare că există și în Mănăștur. 

,,În parcul Cioplea nr 9-11 Manastur sunt scoase 2 dale de cauciuc .Menționez ca vin adolescenți care fumează și beau în parc( lasă resturi de țigări și sticle).”, se arată în altă sesizare destinată autorităților locale. 

Cei care aruncă deșeuri pe domeniul public se pot alege cu amenzi serioase.

,,Avem o hotărâre de Consiliu Local, nr. 191/2009, art.6, punctul 9, care prevede sancţiuni pentru persoanele care fac mizerie pe domeniul public, amenzi de la 500 la 1.000 de lei", a declarat primarul Emil Boc, în urmă cu câțiva ani.


Comentarii Facebook