Curtea de Apel Cluj: Bătrân de 70 de ani trimis la închisoare pentru că a amenințat cu moartea o judecatoare


Curtea de Apel Cluj l-a trimis după gratii pe un bătrân de 70 de ani, din Maramures, care a a amenințat cu moartea o judecătoare. 

Gheorghe Ștețco, cunoscut in localitatea de domiciliu, Borsa, pentru comportamentul agresiv, a fost condamnat la 1 an si 5 luni de închisoare cu executare.

La data de 07.04.2021, ora 10,48, inculpatul ar fi dispus martorului sa expedieze de la numărul de telefon (…) la numărul de telefon (…) aparținând Judecătoriei Sighetu Marmației, un înscris, presupus a fi redactat de inculpat, ce cuprindea, pe lângă injurii și expresii obscene, amenințări adresate persoanei vatamate A.M.L., judecător în cadrul Judecătoriei Sighetu Marmatiei, si familiei sale, amenințările având, în esența, următorul conținut tehnoredactat: ”o sa-ți distrugim familia… noapte te urmarim.  țâ vom face praf sio pulbare tătă familia… nici nu văi ști câd de facem pulbere si ceanuță si altă năcazuri țâie si la foamilia tău stiam tăt unde stai șio cunostium famela ta”, după ce, în prealabil, inculpatul ar fi scris olograf, pe același document, în esență, următorul mesaj:„… praf te facem”, în scop de intimidare sau răzbunare față de persoana vătămată, în legătură cu exercitarea atributiilor de serviciu”, se menționează in rechizitoriul întocmit de procurori, conform Impactnews.

Dosarul în care judecatoarea vizată a respins acțiunea lui Gheorghe Stetco este cel în care se razboiesc, pentru mii de hectare de padure, composesoratele Borsa si Cisla. 

Curtea de Apel Cluj a âionut cont în sentința dată de faptul că bătrânul a amenințat și un avocat. 

Potrivit rechizitoriului, acesta ar fi expediat persoanei vatamate Valdman Istvan, avocat în Baroul Maramureș, trei mesaje de tip SMS prin care i-a adresat amenințări cu acte de violență și cu moartea, amenințările fiind adresate în legătură cu exercitarea profesiei de avocat.

În aceste condiții, judecătorii Curții de Apel Cluj au hotarat ca aplicarea pedepsei amenzii penale nu ar satisface exigențele individualizării judiciare și scopul pedepsei, astfel ca au aplicat pedeapsa cu închisoarea, orientată între mediul și maximul legal. Gheorghe Ștețco va sta după gratii 1 an si 5 luni.

Comentarii Facebook