Cum trec mașinile cu volan pe dreapta de RAR. Ce truc folosesc


Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat care sunt trucurile folosite de proprietarii de maşini cu volan pe dreapta pentru a trece de revizia tehnică sau de controlul la Registrul Auto Român. 

La maşinile cu volan pe dreapta trebuie, în mod normal, să fie schimbate farurile. Faza scurtă la o maşină presupune ca farul din stânga să bată mai puţin, iar cel din dreapta mai mult. Tocmai pentru că farul din stânga ar putea să îi orbească pe cei care vin din faţă. 

La maşinile cu volan pe dreapta, farurile sunt gândite invers. Din păcate, sunt unii care au maşini cu volan pe dreapta şi închiriază faruri corecte, se duc la revizia tehnică sau la RAR, iau certificatul, după care revin la farurile originale. Sunt unii care s-au gândit şi la afacerea asta. La RAR şi revizie se verifică asta, dacă ai farurile corecte. 

Ulterior, în trafic, pot afecta confortul şi siguranţa celorlalţi participanţi, dacă revin la farurile originale", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS

Din 1 ianuarie 2021, cei care au mașini cu volan pe dreapta nu le mai pot inmatricula în România, ca urmare a Brexit-ului,dar cei care le-au înmatriculat mai demult pot circula.

Comentarii Facebook