Cum se face școala de șoferi la Cluj! Un instructor a fost prins beat în timpul cursurilor



Un instructor auto a fost prins de polițiștii clujeni în timp ce efectua cursuri sub influenţa alcoolului. Acestuia i s-a reţinut permisul de conducere, i s-a aplicat o amendă de 810 lei şi i s-a retras atestatul profesional.

Polițiștii clujeni au efectuat, marți, un control în care au fost vizate, cu precădere, activităţile derulate de către instructori din cadrul şcolilor de şoferi care nu respectă normele rutiere în trafic. S-a avut în vedere şi respectarea de către aceştia a metodologiei de desfăşurare a cursurilor de pregătire practică a persoanelor care doresc să obţină permisul de conducere.

Astfel, pe strada Plevnei, din municipiul Cluj-Napoca, a fost depistat un instructor auto, de 44 de ani, în timp ce pregătea cursanţi pentru obţinerea permisului de conducere, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul de 44 de ani, din Cluj-Napoca, a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o concentraţie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, instructorului auto i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost amendat contravenţional cu 810 lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, acestuia i s-a retras atestatul profesional în baza căruia derula activităţile de instruire în vederea obţinerii permisului de conducere.

Poliţiştii continuă acţiunile de prevenire şi sancţionare a acestui gen de fapte, astfel încât siguranţa celorlalţi participanţi la trafic să nu fie periclitată.

Comentarii Facebook