Luni 3 Octombrie

Cum se circulă pe drumurile județene din Cluj. Vin NINSORILE

 

Consiliul Județean Cluj informează că vineri dimineaţa nu se înregistrau drumuri blocate sau închise, dar că se circulă în condiţii de iarnă. 

 

Ca urmare a temperaturilor negative înregistrate pe parcursul ultimelor 12 ore (-3 grade Celsius), mai multe sectoare de drumuri judeţene aflate pe raza judeţului Cluj au fost afectate de fenomenul de polei. În zonele de munte, grosimea stratului de zăpadă poate ajunge până la 20 de centimetri.

 

În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 49 de sectoare de drumuri judeţene cu 23 utilaje şi s-au desfăşurat acţiuni de revizie pe 13 sectoare de drumuri judeţene cu 11 autovehicule. În total, a fost folosită o cantitate de 470 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

 

Pe sectoarele de drum menţionate se acţionează în continuare cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului (exclusiv în zonele de munte), respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. Totodată, se acţionează pentru îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil.

 

Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA (pe Lotul 2 de drumuri judeţene - zona Turda) şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej).

Comentarii Facebook