Cum să faci cumpărături în mod inteligent


Se spune că omul gospodar își face vara sanie și iarna car. Acest principiu este bine să fie aplicat și în cazul actualizării garderobei. Atunci când faci cumpărături este bine să te ghidezi după câteva reguli simple, astfel încât să nu îți afecteze bugetul și să rămâi, în același timp, în tendințe.

Cumpără colecții mai vechi - aceasta este regula de aur în shopping. Nu te grăbi să cumperi cele mai cool fuste lungi, cei mai șic pantaloni sau cele mai extravagante rochii midi în momentul în care au fost puse pe raft sau uploadate pe magazinul online preferat. Așteaptă perioada de reduceri. De obicei, piesele care nu au fost vândute, din colecțiile mai vechi, intră într-un proces de reducere până aproape de costul minim. Trebuie doar să ai răbdare și să fii pregătită pentru riscul de a nu mai găsi produsul sau măsura potrivită.

Cumpără piese din sezonul trecut – imediat ce am intrat în luna de toamnă, piesele de vară sunt trecute automat la reduceri și așa se întâmplă la finalul fiecărui sezon. Așa că, dacă vrei să faci economie în buget, așteaptă toamna ca să cumperi cu 50% din preț rochii de zi elegante pentru sezonul cald. Sau așteaptă să treacă iarna ca să îți cumperi un palton din lână bună. De obicei, aceste piese nu se demodează de la un an la altul, așa că le vei putea purta fără probleme în sezoanele de vor urma.

Cumpără piese clasice – hainele clasice sunt nemuritoare în tendințe. Dacă vei opta pentru acest gen de ținute, îți vei construi o garderobă pe care nu vei fi nevoită să o actualizezi foarte des. În plus, piesele clasice sunt ușor de combinat și asortat, astfel încât nu vei avea nevoie de prea multe. Vei putea obține cu ușurință ținute diferite.

Cumpără doar ce știi că porți – investește inteligent în haine pe care le vei purta foarte mult, chiar dacă acestea au un preț un pic mai mare. De obicei, suntem tentate să purtăm doar 10% din ce deținem în garderobă. Restul sunt haine care zac în dressing ani buni și sfârșesc la detoxifierea garderobei în saci de plastic pe care îi donăm. Încearcă să nu mai risipești. Cumpără doar acele piese pe care crezi cu tărie că le vei purta.

Nu te lăsa sedusă de ofertele șoc – sunt multe branduri care încearcă să te atragă cu promoții care țin doar o perioadă limitată. Unele sunt utile, dacă produsul vizat este și cel mult visat. Altfel, nu ai de ce să cumperi o pereche de pantofi pentru că au un preț cu 70% mai mic. Dacă nu îi vei încălța niciodată, aceasta va fi fost o investiție complet nejustificată.

Comentarii Facebook