Sambata 7 Decembrie

Cum râd clujenii de renovările de la Parcul Operei făcute de Boc: „S-au eliminat acele garduri vii urâte, opresiv-comuniste chiar austro-imperiale”


Clujenii fac haz de necaz și pe bună dreptate, în urma renovărilor făcute de Primărie la Parcul Operei și Esplanada de la Teatrul Național. După ce au încercat să-i transmită administrației locale de nenumărate ori că își doresc un oraș mai verde, lucru pentru care au fost făcuți „isterici”, oamenilor le-a rămas o singură armă „umorul”. De data aceasta, subiectul discuției nu este însă, doar cât de verde e municipiul, ci și siguranța copiilor.

Un clujean trage un semnal de alarmă, noul proiect al renovării Parcului Operei din Cluj pune în pericol viața copiilor. Locul de joacă modern se află la doar câțiva metri distanță de stradă și potrivit noului proiect nu este izolat nici măcar prin intermediul unui „gard viu”. 

Ce-mi place cum s-a renovat Parcul Operei din Cluj! S-au eliminat acele garduri vii urâte, demodate și opresiv-comuniste, sau chiar austro-imperiale, de tristă amintire.

De-acum, după ce se distrează la locurile de joacă moderne și cu design trendy, copiii vor putea alerga netulburați printre sutele de mașini și autobuse care trec non-stop la câțiva metri distanță. Urbanism de cinci stele!”, a transmis clujeanul, făcând puțin haz de necaz.

S-a redeschis șantierul din fața Teatrului Național după ce Boc i-a făcut „isterici” pe cei care se plâng pe calitatea lucrării: Sperăm că doreii vor reuși

Amintim că primarul Emil Boc a explicat că lucrările de la Teatrul Național, de la esplanadă și din parcul din spatele instituției de cultură, nu sunt finalizate și nici recepționate. Edilul șef s-a arătat înfuriat de faptul că unii ”isterici” reclamă că lucrarea nu este bine făcută, pietrele din granit nu sunt aliniate și nici nu sunt montate bine, nefiind la același nivel. 

Trebuie apreciat că ne-au făcut funcțional platoul din fața Teatrului Național, pentru a sărbători Ziua Națională. Recepția lucrărilor nu este făcută. Aceasta se va face după data de 31 decembrie. Nu se recepționează nicio lucrare până când totul nu este în regulă. Așa cum pe Bulevardul 21 Decembrie, chiar dacă se circulă, nu e recepționată toată lucrarea. Așa se face peste tot. Mai vezi câte un isteric, care caută un colț de piatră și zice ”Domnule, aici nu e în regulă!”. Da, nu e în regulă pentru că nu e gata lucrarea. Discutăm când e recepționată și vom putea spune cum arată. Până atunci acesta e mersul lucrurilor. Așa e și când te muți într-o casă nouă, chiar dacă nu ai terminat de făcut unele detalii, îți aduci o parte din mobilier ca să poți să stai temporar. 

Așa facem și noi. Temporar am făcut ca să putem organiza Ziua Națională în Piața Avram Iancu, pentru că acolo e simbolistica adevărată a ceea ce înseamnă ziua de 1 Decembrie, iar acum avem platoul funcțional. Recepția se va face după data de 31 decembrie și la faza de recepție lucrurile care nu sunt în regulă vor fi corectate. 

Trebuie să știe oamenii aceste lucruri, pentru că trăim într-o lume în care este atât de multă dezinformare, atât de mult hate speech, agresivitate, în care nu se mai scriu știri pozitive, pentru că toată lumea se concentrează pe știri negative. Eu înțeleg că acestea aduc rating, dar dacă promovăm răutatea, asta vom avea între noi. Mai cultivați și partea bună a lucrurilor, pentru că avem nevoie de liniște și speranță că vom trăi într-o societate mai bună. Trebuie spus numai adevărul”, a explicat primarul Emil Boc, la Ziua Live.

Foto: Clujul Civic/Gabriel Marian

Comentarii Facebook