Marti 7 Februarie

Cum lua șpagă adjunctul Inspectoratului de Jandarmi Cluj. Își sigila biroul când pleca de la serviciuProcurorii DNA au cerut arestarea colonelului Doru Popescu, adjunct al comandantului Inspectoratului de Jandarmi Cluj, acuzat de corupție și luare de mită. Aceștia susțin că Popescu tranzacționa subiectele de concurs pentru ocuparea unor posturi de jandarmi.

Colonelul Doru Popescu de la Jandarmeria Cluj a fost numit șef al comisiei de concurs pentru ocuparea a 14 posturi din sursă externă și s-a gândit că a venit vremea să facă rost de niște bani nemunciți, tocmai în prag de pensionare. Surse oficiale din Jandarmeria Cluj susțin că Doru Popescu își depusese raportul de pensionare și aștepta aprobarea de la București. Cu toate acestea, deși exista un risc real, șefii IJJ Cluj l-au numit șef al comisiei de concurs pentru ocuparea celor 14 posturi. Aceleași surse oficiale mai susțin că după descinderile procurorilor DNA, Inspectoratul General al Jadandarmeriei Române a blocat cererea de pensionare a colonelului Popescu, scrie evz.ro.

Procurorii DNA susțin că ofițerul de rang superior lua mită doar în biroul acestuia deoarece credea că acolo nu a fost amplasată tehnică de ascultară și monitorizare video.

 

La plecare, la finalul orelor de program, ușa biroului se sigila cu sigiliul ofițerului și așa , acesta credea că nu s-a umblat în interiorul biroului”, spune un ofițer de jandarmi din Cluj.

Conform raportului DNA se arată că Doru Popescu i-a chemat pe doi dintre subalternii lui la el în birou unde au discutat despre vânzarea subiectelor la examen.

Inculpatul colonel Popescu Ioan Doru le-a spus inițial celo doi subofițeri că vor ține legătura iar în data de 21 octombrie 2016, i-a chemat pe rând la el în birou unde, suspectul plutonier adjutant Chiorean Daniel Gheorghe i-a pretins suma de 1.000 de euro, iar inculpatului plutonier adjutant șef Bojan Vasile, suma de 2.000 de euro, în schimbul facilitării promovării testării scrise de către candidații Chiorean Felician Cornel (fratele lui Chiorean Daniel - n.n.) și Bojan Raluca Delia (fiica lui Bojan Vasile - n.n.)”.

Totodată, DNA susține că plutonierul de jandarmi Daniel Chiorean nu a avut încredere deplină în șeful lui și nu i-a dat acestuia decât 900 de euro din suma de 1.000 de euro, cât a fost înțelegerea. Restul de 100 de euro a fost achitat după susținerea examenului scris.

Procurorii mai precizează că Doru Popescu le-a predat celor doi subofițeri cele două seturi de subiecte care urmau să fie date la examenul scris. La proba scrisă, cei doi candidați favorizați au fost notați cu nota zece.

Comentarii Facebook