Cum l-a ”gonit” Radio Cluj pe Zorin Diaconescu, care lansa o monografie Radio Cluj

 

Cunoscutul om de radio Zorin Diaconescu a prezentat o monografie dedicată Radio Cluj la împlinirea a 60 de ani de activitate, dar lansarea a fost marcată de un incident. 

 

Zorin Diaconescu nu a fost lăsat să facă prezentarea la Radio Cluj, în cunoscuta sală Radio, iar conducerea instituției chiar le-a interzis reporterilor și redactorilor să scrie despre eveniment. 

 

Instituțiile au destinul lor, condiționat de politică, de birocrație și de hazard. Ideile sunt libere. Ieri am văzut cum ”Radio Cluj” este un mod de viață asumat, nu doar o instituție. Ce contează că o bună parte dintre participanți sunt la vârsta amintirilor? Contează că avem amintiri și ne bucurăm de ele. Ce contează că instituția nici măcar nu a decis, oficial, să boicoteze evenimentul, cei care o conduc l-au ignorat pur și simplu. De ce? Din motive doar de ei știute. M-am bucurat că s-a întâmplat așa. Un eveniment aparținând instituției ar fi fost însoțit de inevitabilii “oficiali” și de actele lor de prezență “din obligație”. La galeria Carpatica au venit oameni care au dorit să fie acolo, au venit de bună voie, au stat cât au vrut și au spus ce gândesc, nu ceea ce trebuie spus pentru a fi pe placul corporației. Pe de altă parte nu pot să nu-mi amintesc că radioul public are o datorie față de ascultătorii care plătesc pentru acest serviciu. Mai sunt obligat să-mi amintesc că publicul țintă al posturilor regionale, așa cum îl indică cercetarea de audiență, este de vârsta a treia. Poza, care vă rog să mă credeți, nu e trucată ( :) ), indică o prezența masivă a publicului țintă în sala ignorată de instituția care nu uită să-l taxeze lunar. Încă o dovadă că România, departe de a fi țara tuturor posibilităților, este țara în care orice e posibil”, a scrie pe Facebook Zorin Diaconescu.

 

Răspunsul celor de la Radio Cluj, după ce Diaconescu a expus cazul public, a fost să-l blocheze pe Twitter.

 

 

Volumul a fost lansat în cele din urmă în altă parte, fiind onorat cu prezența de oamenii care au trecut prin Radio Cluj de-a lungul anilor. 

 

Comentarii Facebook